Animatie laten maken

Wil jij een animatie laten maken? Animatie is een krachtige manier om iedere boodschap over te brengen, van informatief tot overtuigend. Zo kun je namelijk complexe informatie op een begrijpelijke én boeiende manier presenteren, waardoor je de aandacht van je doelgroep goed vasthoudt. Daardoor breng je je boodschap meteen een stuk effectiever over. Op deze pagina lees je meer over wat wij doen en wat het voor jou zou betekenen om ons jouw animatie te laten maken.

Waarom een animatie laten maken?

Waarom zou je precies een animatie laten maken? Of je nu een product aan het publiek wilt presenteren, mensen wil inspireren om aan jouw goede doel te doneren of een ingewikkeld concept wilt uitleggen, animatie is de perfecte manier om je verhalen op een creatieve en impactvolle manier te vertellen. De combinatie van beeld, geluid en spraak/tekst zorgt ervoor dat de zintuigen van je kijkers geprikkeld worden en dankzij het veelzijdige medium kun je alles wat je wilt eenvoudig uitbeelden.

Animaties zijn een bewezen methode om de aandacht te trekken en informatie beter te laten blijven hangen. Dus of het nu gaat om een bedrijfsvideo of om een animatie bij jouw nieuwe lesmethode, je zult hoe dan ook een blijvende indruk achterlaten.

IMG_0401

Onze werkwijze

Wil je ons jouw animatie laten maken? Dan ziet het hele proces daaromheen er als volgt uit:

  1. Script: allereerst vragen wij je om een script te schrijven, waarin je opschrijft wat er in de animatie verteld moet worden. Dit spreken we gezamenlijk door, zodat wij helder voor ogen hebben waar de animatie precies over moet gaan. Het script kunnen we, indien gewenst, laten redigeren door een copywriter tot een bondige tekst die geschikt is als voice-over voor de animatie.
  2. Look & Feel: nu we weten waar de animatie over moet gaan, kunnen we een voorstel voor de vorm, oftewel de look & feel doen. We bedenken welke illustratiestijl en bewegingsstijl het beste bij de animatie past. We kunnen in deze fase ook alvast een suggestie voor een stemacteur doen die de uiteindelijke voice-over gaat inspreken.
  3. Storyboard: hier tekenen we in schetsvorm de scenes uit, met daaronder het script. Het lijkt dan een beetje op een stripverhaal. Zo kunnen we al goed beoordelen of de tekst vlot loopt en of de beelden er bij aansluiten.
  4. Animeren: in deze fase komt het verhaal dan echt tot leven! De schetsen in het storyboard worden vervangen door de definitieve illustraties en deze worden door de animator in beweging gebracht.
  5. Sounddesign: als de animatie is goedgekeurd, gaat de stemacteur de voice-over inspreken en voegen we muziek en geluidseffecten toe.
  6. Oplevering: je ontvangt van ons een High-Res mp4 bestand of, als je dat wenst, verschillende bestandsgroottes en formaten.

De voordelen van animatie

Een animatie laten maken heeft een paar voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een traditionele bedrijfsvideo, waarbij alles gefilmd zou moeten worden. Die voordelen kunnen we als volgt opsommen:

Verschillende soorten animatie video laten maken

Bij Bruna & Bruna kun je verschillende soorten animatievideo's laten maken. Om te beginnen heb je al de keuze tussen 2D animatie en 3D animatie, afhankelijk van de stijl die het best bij jouw organisatie past. Veelgevraagde projecten die we binnen die kaders op ons nemen:

Kosten animatie laten maken

We krijgen vaak de vraag wat het kost om door ons een animatie te laten maken. Het genuanceerde antwoord op deze vraag is dat deze kosten afhankelijk zijn van veel verschillende factoren, zoals de lengte, de complexiteit en de stijl van de animatie. Wil je graag weten wat de kosten zouden zijn van jouw animatieproject? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Animatie laten maken door Bruna & Bruna?

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare partner voor het laten maken van jouw volgende animatie? Onze ervaring en expertise creëren wij animaties die indruk maken en die echt tot de kern van jouw boodschap komen. Jouw project tot leven laten brengen? Neem dan vandaag nog contact met ons om een animatie te laten maken.