decisionmodelingcenter_header

Website Decision Modeling Center

Decision Modeling Center ontwikkelt ziektemodellen om de gezondheidszorg te verbeteren. Dit doen ze door middel van ziektemodellering, beslissingsanalyses en het ontwikkelen van nieuwe statistische methodologie.

Webdesign | Webdevelopment | Animatie | Motion design | Wagtail

Het leuke aan ons vak zijn de diverse opdrachtgevers, van elke case leren we weer wat nieuws! Dit keer mochten we voor Decision Modeling Center een nieuwe website maken. De uitdaging was om van een, toch best wel abstracte wereld, een toegankelijke en vriendelijke website te maken. Want uiteindelijk gaat het om mensen.

Om het idee van modelleren te visualiseren, ontwikkelden we een scroll animatie op de homepage, dat je door het verhaal van DMC leidt.

Aanpassingen huisstijl
Om warmte toe te voegen aan de huisstijl, voegden een aantal kleuren toe aan het kleurenpalet en plaatsten we abstracte foto’s met warme tinten op de homepage. Daarnaast ontwikkelden we iconen die de projecten wat minder klinisch maken en maakten we veel gebruik van ronde vormen om het geheel wat vriendelijker te laten ogen.

DMC websiteoverzicht

Animatie
Om nog duidelijker uit te kunnen leggen wat modelleren is, hebben we een animatie (ook wel explanimation genoemd) ontwikkeld. Deze animatie legt uit hoe preventief onderzoek, op verschillende momenten, bij darmkanker een verschil kan maken. Wij maakten het storyboard en de graphics, De Mediawinkel verzorgde de animatie en het sounddesign.