Hinderapp

Hinderapp voor de Provincie Groningen en Omgevingsdienst Groningen

De Provincie Groningen en Omgevingsdienst Groningen werken nauw samen om een veilige schone leefomgeving te kunnen realiseren.

UX design | Webdesign | Web development

Vanuit Gemeente Eemsdelta en Gemeente Het Hogeland kwam de vraag om een applicatie te ontwikkelen waarin bewoners van overlast van geur en/of geluid kunnen melden.


Hinderapp
Samen met Wowww, de Provincie Groningen, Omgevingsdienst Groningen, Gemeente Eemsdelta en Gemeente Het Hogeland hebben wij de 'Hinderapp' gebouwd. Technisch een prachtige applicatie waar gebruikers een melding of klacht kunnen doen van eventuele overlast. Doordat de applicatie location based is, wordt goed zichtbaar in welke gebieden overlast wordt ervaren en wanneer. Op deze manier krijgt de Omgevingsdienst Groningen beter inzicht in de mate van overlast en kan de gebruiker doormiddel van een "track and trace" eenvoudig zien wat er met zijn of haar klacht wordt gedaan.


De gebruikerservaring was een enorm belangrijk aspect voor de app. Binnen een Agile proces is constant de feedback van de gebruikers verwerkt in een nog betere interface.