headerbeeld_koersenoverkasseien.jpg

Boekontwerp Koersen over kasseien & kiezelstenen in Nederland

Onze fietsvriend Martijn Sargentini besloot een boek te schrijven over een nog niet breed uitgemeten onderwerp binnen het wielrennen: koersen over kasseien en kiezelstenen in Nederland.

Boek design | Illustratie

Martijn had al een goed beeld in zijn hoofd hoe hij zijn verhalen wilde vertellen. Samen met ons wilde hij graag zijn ideeën uitwerken tot een boek dat iedere wielrenner in zijn kast wil hebben staan. Geen straf aangezien onze vormgever Anna-Gerdien met haar fiets ook over de stroken van Parijs - Roubaix en Vlaanderen is gedenderd en dus bekend is met het bijzondere karakter van deze wegen.

Concept & vormgeving 
Samen met Martijn hebben we de verhalen tot in detail tot leven gebracht. We dachten mee over het type fotografie (groezelig en gruizig!), verzorgden de vormgeving en hebben de route kaartjes geïllustreerd. In dit boek worden, met verhalen en ervaringen van bekende Nederlandse wielrenners, de kasseistroken en grindwegen letterlijk op de kaart gezet!

Illustraties
In de kaartjes, die per provincie en gebied zijn uitgewerkt, zijn bijzondere details opgenomen van het landschap. Zoals het Gemaal Lely bij Wieringerwerf en de Bonifatiustoren in Medemblik.

koersenoverkasseien_kaartjes.jpg

Boektrailer
De boektrailer is gemaakt door Rocketboys en geeft een geweldig beeld van het rijden over kasseien en kiezelstenen.